ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Geen richting aangeven op rotondes veroorzaakt ergernis.

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
zaterdag, 11 december 2021 11:26 Geen richting aangeven op rotondes veroorzaakt ergernis.

Rotondes, een vloek of een zegen ?

Het aanleggen van rotondes is nog niet zo lang geleden ontstaan om de verkeersafwikkeling op gevaarlijke kruispunten te verbeteren. Waar eerst verkeerslichten op kruispunten stonden, zijn die langzamerhand vrijwel overal vervangen door een rotonde. Daardoor kon men sneller een kruispunt oversteken, zonder soms nodeloos te moeten wachten op het groene licht. Inmiddels zijn rotondes in Venray bij vrijwel alle kruispunten met de singels aangelegd. Ook bij de invalswegen zoals Deurneseweg, Leunseweg, Langstraat en de Brabander.
Weggebruikers, zowel automobilisten als fietsers, moeten echter wèl volgens de vastgestelde regels omgaan om die rotondes veilig te gebruiken. In de dagelijkse praktijk schort het nogal eens daaraan. Regelmatig gebeuren er al dan niet ernstige ongelukken, die te maken hebben met het niet naleven van de vastgestelde gebruiksregels. Vooral fietsers, die de hand niet uitsteken of gebruikers van een elektrische fiets die met veel te hoge snelheid een rotonde gebruiken, negeren die regels. Ook automobilisten vergeten die soms.
Mogelijk is dat voor velen onder ons een ergernis. De stichting Burgers van Venray wil bij de inwoners van Venray peilen hoe men daar zoal over denkt.
De stelling is: Geen richting aangeven op rotondes veroorzaakt ergernis.
Gedurende de maand januari kan men op deze website aangeven of met het daarmee eens of oneens is. Vanzelfsprekend mag iedereen daarnaast zijn of haar ervaringen op de site vermelden.
Op deze site zijn ook enkele begeleidende artikelen opgenomen. De politie geeft in een daarvan duidelijk aan hoe men als weggebruiker met rotondes om dient te gaan.

REACTIES

De rotondes in Venray houden de gemoederen bezig.

In januari 2022 hebben de inwoners van Venray gereageerd op de website Burgers van Venray op de stelling: Geen richting aangeven op rotondes veroorzaakt ergernis.
Gelet op het aantal van meer dan 500 unieke personen die in deze periode die site hebben bezocht, mag worden......

Lees verder