ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De betrokkenheid van de burgers met het gemeentelijk beleid dient te worden bevorderd.

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
woensdag, 23 september 2020 14:12 De betrokkenheid van de burgers met het gemeentelijk beleid dient te worden bevorderd.

Bij het gemeentelijk beleid worden inwoners (nog) niet betrokken.

In het coalitieakkoord en het programma van het college van B&W is afgesproken dat de inwoners van de gemeente Venray al in een vroeg stadium bij de plannen moeten worden betrokken. Hoe, op welke wijze en op welk moment communicatie of zelfs participatie moet plaatsvinden is echter nog niet helemaal duidelijk. Zeker niet voor de burgers.

De overheid wil met de zogenoemde Omgevingswet de fysieke leefomgeving benutten en beschermen onder het motto: ‘ruimte voor ontwikkeling, waarborgen voor kwaliteit’.
De wet is gericht op “Het bereiken en in stand houden van een veilige en gezonde fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit alsmede het doelmatig beheren, gebruiken en ontwikkelen van de fysieke leefomgeving ter vervulling van maatschappelijke behoeften.”

In Venray is besloten om de participatie van haar inwoners conform deze Omgevingswet te realiseren met de nog op te stellen Omgevingsvisie. Daartoe zijn en worden bijeenkomsten georganiseerd waarin men kan meepraten over de toekomst van Venray.

Heeft de gemiddelde inwoner van de gemeente Venray wel behoefte om zich te uiten naar de bestuurders? Men kan zich wenden tot een plaatselijke politieke partij, of zelfs inspreken bij agendapunten van de gemeenteraad. Is er überhaupt wel interesse bij burgers om zijn of haar mening onder de aandacht van bestuurders te brengen ?
Om die reden heeft de Stichting Burgers van Venray voor de maand oktober een stelling gekozen met betrekking tot de wijze waarop de gemeente met haar inwoners al dan niet communiceert.
De stelling is: De betrokkenheid van de burgers met het gemeentelijk beleid dient te worden bevorderd.
Gedurende de maand oktober kan men op deze website aangeven het hiermee eens of oneens te zijn. Bovendien wordt u uitgenodigd om aan te geven hoe e.e.a. naar uw mening zou kunnen of moeten worden verbeterd.
Ongetwijfeld zullen beleidsmakers op het gemeentehuis met interesse die mening lezen.

REACTIES

Communicatie met de bevolking wil maar niet lukken.

In de maand oktober 2020 was er gelegenheid om op de website Burgers van Venray een mening te geven over de manier waarop de inwoners van Venray zich betrokken voelen bij datgene wat er in de gemeente gebeurt.
De stelling was dat de betrokkenheid van de burgers met......

Lees verder