ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het slopen van het oude postkantoor is geen verlies voor Venray.

zaterdag, 24 april 2021 15:24 Het slopen van het oude postkantoor is geen verlies voor Venray.

Het oude postkantoor heeft zijn langste tijd gehad.

In de maand mei hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven op de stelling van de website Burgers van Venray over het slopen van het oude postkantoor.
De stelling was : Het slopen van het oude postkantoor is geen verlies voor Venray.
Zoals bekend is er door de gemeente een sloopvergunning afgegeven voor dat pand.

Uit de reacties van de meer dan 750 unieke bezoekers van de site, blijkt dat 40 % het eens is met de sloop van de gebouwen. Men ziet er geen belangrijke waarde in en verwacht dat er op deze prominente locatie in het centrum van Venray een prachtig pand kan worden gebouwd.
Door de 60 % oneens stemmers worden echter nogal uiteenlopende argumenten gebruikt om het postkantoor en de directiewoning te handhaven. Sommigen vinden het een karakteristiek gebouw, anderen verwijzen naar de historie van Venray en zelfs het refereren aan een wellicht monumentale status komt voorbij.
Hoe dan ook, in het recente verleden is herhaaldelijk en tevergeefs gepoogd een bestemming voor de panden te vinden zodat sloop uiteindelijk toch zal plaatsvinden.

De vele meningen op de website zijn uiteraard nog na te lezen onder “vorige stellingen”.
Enkele opvallende reacties van zowel vóór- als tegenstemmers zijn hier toch het vermelden waard.
Henk vindt het jammer dat er weer een oud gebouw gesloopt moet worden. Door velen worden de oude gebouwen benoemd die al gesloopt zijn. Als je ziet wat ervoor terug is gekomen krab je je wel eens achter de oren. Natuurlijk zijn er ook mooie gebouwen bij, maar het oude moet zoveel mogelijk worden gespaard.
Neeltje vindt het oude postkantoor beeldbepalend voor een stuk geschiedenis van Venray, zoals ook het oude Raadhuis dat is waarin nu een restaurant gevestigd is.
Een brasserie, bistro, of iets dergelijks met binnentuin en wellicht een B&B lijkt me zeer passend op die plek.
Wim Vievermans is kort maar krachtig. Lelijk gebouw, geen historische waarde. Tegenstanders van sloop zijn sentimentele Venraynaren die overal te laat op reageren
Zie ook Anna terrein. Jarenlang verwaarloosd.
Lindees vindt dat het gaat om een naoorlogs pand wat totaal geen monumentale waarde heeft. Het pand is na de oorlog binnen korte tijd gebouwd. Een modernere uitstraling op die plek zorgt voor een betere uitstraling naast het Henseniusplein.
Rob de Weert is van mening dat het postkantoor vóór dit monstrueuze gedrocht nooit gesloopt had mogen worden. Het huidige pand is een fantasieloze blokkendoos zonder mogelijkheden en dus zonder toekomst.
Sjaak stelt vast dat het helaas geen praktisch pand is gebleken voor een andere functie, je kunt niet oneindig aan een dood paard blijven trekken. Een beter plan zou zijn om een nieuw pand in een oude stijl te bouwen wat wel functioneel is, hierdoor behoud je een authentieke uitstraling en heb je een bruikbaar nieuw gebouw wat aan alle moderne eisen voldoet zoals een klein stukje verderop ook is gebeurd met het pand waar nu Expert in zit.

REACTIES

Is het oude postkantoor een gepasseerd station ?

Sinds PostNL ruim 10 jaar geleden haar activiteiten in het pand op de hoek van de Paterstraat stopte, zijn er meerdere pogingen gedaan om er een andere invulling aan te geven. Er is intern veel verbouwd echter zonder dat de diverse huurders......

Lees verder