ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het winkelgebied De Bleek moet een andere functie krijgen.

donderdag, 18 juni 2020 15:30 Het winkelgebied De Bleek moet een andere functie krijgen.

Het winkelgebied De Bleek houdt de gemoederen bezig.

In de maand juli hebben de inwoners van de gemeente Venray gereageerd op de stelling van de website Burgers van Venray over het winkelgebied De Bleek.
De stelling was : Het winkelgebied De Bleek moet een andere functie krijgen.
De respons op deze peiling hoe de burgers van Venray hierover denken, was sterk wisselend.
Van de meer dan 850 reacties was 57 % het oneens met de stelling en vinden dat De Bleek als winkelgebied moet worden gehandhaafd. De overige 43 % van de reacties geven aan dat het winkelcentrum van Venray beperkt moet blijven tot de Grotestraat, de Schoolstraat en de aangrenzende pleinen.

Het is niet eenvoudig om exact aan te geven welke argumenten de personen die hebben gestemd gehanteerd hebben om hun mening te motiveren. In het algemeen vinden de meeste respondenten echter dat als er gekozen moeten worden tussen De Bleek en de Schoolstraat, De Bleek de voorkeur als winkelgebied heeft. Overigens vindt een grote groep van alle respondenten dat de Schoolstraat geen echte winkelstraat maar een fietsstraat is.
Op de website www.burgersvanvenray.nl zijn al die verschillende reacties na te lezen.
Om een indruk te krijgen hoe men zoal over het winkelgebied van Venray denkt worden hierna enkele opvallende reacties vermeld.
Annemarie : oneens
Wanneer de huren lager worden, wordt het voor een ondernemer aantrekkelijker om zich daar te vestigen. Hier en daar een bankje met een mooie bloemenbak. In het pand van Barto een pannekoeken restaurant en een smoothie bar of een vegan restaurant oid. Met groot terras buiten. Niet meer van die alles en nog wat winkels. Zorg voor vernieuwing.
Marga: oneens
Geldt alleen voor het vergeten hoekje bij de Zeeman. De rest van de Bleek is netjes op orde. Het stukje lijkt nu een beetje het vergeten stukje van de Bleek. Misschien, grote plantenbak weg. Leuke waterpartij net als bij het Schouwburgplein, kinderen vinden dat geweldig, Die grote plantenbak voegt voor mij helemaal niks toe aan dat stukje van de Bleek. Ik vind het zelfs lelijk. Bij mijn weten zit er de Zeeman, wat er daarnaast zit weet ik niet eens, als er al wat zit. Vroeger kon je daar allemaal onderdelen van van alles halen, maar die zit er al lang niet meer. Dan heb je een hele grote lege zijkant van de Jumbo waar je niets aan hebt. Fietsenrek. Gewoon een lelijk aanzicht. Wij komen er ongeveer 3 x per jaar bij de Zeeman en we kwamen er soms voor de Big Bazaar, maar die zit er niet meer. Moet zeggen dat ik verder ook niet weet hoe die andere winkels heten, die daar liggen, of dat de rest allemaal leegstaat. Voor mij dus het vergeten stukje van de Bleek. Ik ben van mening dat het niet een andere functie moet krijgen, maar er moet hard aan gewerkt worden, om het daar weer gezellig te krijgen. Er zal heel veel voor nodig zijn om dat hoekje weer aantrekkelijk te maken.
Leo: oneens
Enkele jaren geleden was Venray de beste binnenstad van Nederland. Dit kwam omdat Venray een breed aanbod had in zijn centrum. Gezellige horeca op de pleinen, grote landelijke winkelketens in de Grotestraat maar ook gezellige speciaalzaken in de Bleek en de aanloopstraten naar het centrum.
De Bleek, met diverse foodzaken, modezaken, telefoonwinkels en een gezellige lunchroom hoort bij dit centrum. De leegstand die Venray kent zou beduidend minder zijn als de Gemeente nieuwe en enthousiaste ondernemers zou ondersteunen. In plaats van veel geld uit te geven om bedrijven te verleiden met subsidie vanuit de Bleek naar de Grotestraat te vertrekken, kan het geld beter besteed worden aan leuke kleine winkels. In de Bleek zijn de huurprijzen beduidend lager dus volop kansen voor startende ondernemers.
Mijn mening, de Bleek is gebouwd als winkelcentrum, je kunt er bij regen overdekt lopen en niet omvergereden worden door fietsers en je kunt er gezellig winkelen.
HET WINKELCENTRUM DE BLEEK MOET GEEN ANDERE FUNCTIE KRIJGEN.

De Stichting Burgers van Venray is benieuwd of het aanjaagteam de diverse meningen van de inwoners van Venray meeneemt in haar advies naar de gemeente.

REACTIES

Is het winkelcentrum van Venray nog wel zo aantrekkelijk ?

Het is niet alleen het geval in Venray, maar ook landelijk neemt de leegstand binnen de winkelcentra toe. De huidige coronaproblematiek speelt daarbij inmiddels ook een rol.
Met uitzondering van de supermarkten, ervaren alle winkeliers dat er minder klanten de......

Lees verder