ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Heel Holland lacht om Venrays lachgas.

donderdag, 15 augustus 2019 13:40 Heel Holland lacht om Venrays lachgas.

Hard gelag voor Venrays lachgas.

Op de website Burgers van Venray stond gedurende de maand september een stelling over de lachgaswinkel in Venray. De stelling was : Heel Holland lacht om Venrays lachgas.
Die formulering was gekozen met een kwinkslag naar “Heel Holland bakt”.
Inmiddels blijkt dat de ondernemer van de winkel Valse Lucht er met zijn lachgaswinkel ook niets van heeft gebakken. Per 1 oktober heeft hij zelf zijn winkel namelijk gesloten.
Volgens eigenaar Mathieu Hölzken is er geen behoefte aan een lachgaswinkel. Hij stelt dat hij misschien met Valse Lucht de tijd ver vooruit is en het gebruik van lachgas over twee, drie jaar wat meer ingeburgerd zal zijn.

In de afgelopen maand hebben 820 personen die website bezocht. Van de deelnemers die gestemd hebben, blijkt 87 % het eens te zijn met de stelling. De overige 13 % geven aan niet zo’n probleem te hebben met de verkoop van lachgasballonnetjes.
Vrijwel alle stemmers hebben ook hun mening over lachgas op de site kunnen plaatsen.
Deze reacties, maar ook die van eerdere stellingen, zijn na te lezen op de website: www.burgersvanvenray.nl bij het onderdeel “vorige stellingen”.

Uit enkele opvallende reacties daarvan, blijkt dat zowel de “eens” als de “oneens” stemmers een genuanceerd beeld schetsen over het gebruik van dat lachgas.
Henk vindt dat iedereen, vooral de medische wereld, zegt dat het slecht is voor de gezondheid. Dus snap ik niet dat de jeugd dit niet inziet.
En ik weet ook wel dat als je het niet probeert, je er niet over mee kan praten.
Maar onderzoek wijst uit: niet doen. Bovendien ligt de kans op verslaving op de loer.
Het kost de gemeenschap weer veel belastinggeld.
Wim Fleuren stelt dat er al te veel bedreigingen zijn voor de opgroeiende jeugd en dan nu dit er bij. Het is al een hype en zo wordt het nog erger, de jeugd staat tegenwoordig bloot aan te veel uitdagingen en het is verkeerd om dit ook nog te gaan stimuleren.
Striepke stemt oneens en schrijft:
Wat een ophef over die winkel die lachgas ballonnen verkoopt. Als men op alle slakken zout gaat leggen, dan kan men ook de drank - en sigarettenwinkels gaan sluiten. Dat is ook ongezond! Waarom zo'n aanval op deze lachgas winkel? Iedereen is tenslotte zelf verantwoordelijk voor hetgeen men gebruikt/nuttigt. Je kunt beter goede uitleg geven aan o.a. de jeugd, zodat men de gevaren hiervan op tijd inzien. Anders gaan ze toch op hun eigen houtje te werk en gaan dan slagroomspuitpatronen kopen, wat veel gevaarlijker is! Los van het feit dat men die overal laat slingeren. Daarbij zijn de cafés veel te lang tot
's morgens vroeg geopend, waardoor ook rotzooi wordt geschopt. Ik hoor niet meer tot de jongere generatie en heb met al die genoemde toestanden moeite, maar de tijden zijn nu eenmaal veranderd, wat je niet altijd kunt terugdraaien. Mopperen heeft totaal geen zin.

REACTIES

De verkoop van lachgas is lachwekkend.

Lachgas is op last van de rechter in 2016 van de geneesmiddelenlijst gehaald zodat het gebruik van lachgas sindsdien onder de warenwet valt en legaal mag worden gebruikt.
In de praktijk blijkt dat het gebruik sindsdien enorm is toegenomen. Het kan overal gekocht worden voor het......

Lees verder