ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De aankoop van het voormalige AH pand wordt een blok aan het been voor de gemeente.

dinsdag, 29 januari 2019 16:13 De aankoop van het voormalige AH pand wordt een blok aan het been voor de gemeente.

Het voormalige AH-pand staat er verloren bij.

Gedurende de maand februari hebben de inwoners van de gemeente Venray op de website Burgers van Venray hun mening kunnen geven over het voormalige AH-pand.
De stelling was : De aankoop van het voormalige AH pand wordt een blok aan het been voor de gemeente.

In de voorbije maand hebben meer dan 600 personen de website www.burgersvanvenray.nl
bezocht. Van die bezoekers hebben 59 personen naast het uitbrengen van hun stem ook hun eigen mening over die leegstand op de website laten opnemen.
Van die respondenten vindt 71 % dat het AH pand inderdaad een blok aan het been van de gemeente is. De 29 % andersdenkenden plaatsen reacties die in het algemeen neerkomen op het benoemen van een mogelijke invulling van het pand.

Van beide groeperingen willen we hierna enkele reacties vermelden. Overigens kan men alle reacties op deze en de voorgaande stellingen nog nalezen onder “vorige stellingen”.

Opvallende eens-stemmers zijn René Kivits en Theodoor (zonder achternaam):

René Kivits vindt dat het gewoon crimineel te noemen is dat er met het geld van de burger zulke aankopen worden gedaan zonder een duidelijk plan wat is afgestemd met de winkeliersvereniging. Eenzelfde slechte investering net zoals de parkeergarage.
Theodoor geeft aan dat het komplete waanzin is. Laat de bieb zitten waar ze zit. Prima locatie inclusief parkeergelegenheid. Het verbouwen van AH gaat gigantisch veel geld kosten. Bovendien zit je met een huurder welke zelf moeilijk overeind kan blijven gezien haar financiële situatie.
Als de gemeente toch dat pand moest kopen, laat haar dan eerst de doorgang aanpassen en bekijk of het pand geschikt te maken is voor meerdere winkels/bedrijven zodat de lasten niet bij één bedrijf/stichting terecht komt.

Ook de oneens stemmers hebben een duidelijke mening :
Karin Manders vindt dat het pand zeker een belangrijke, mooie, functionele bestemming kan krijgen. Zoals voor de bibliotheek en charitatieve organisaties. Zou een hele goede bestemming zijn. Belangrijk voor heel de gemeenschap.
Een anonieme dame hoopt dat de doorgang Gouden Leeuw meer tot zijn recht gaat komen. Nu zo'n vergeten, "verpauperd" hoekje. Lichter, breder en aantrekkelijker. Er mag van mij best een of meerdere winkels in die hoek geplaatst worden. Of de bieb.
Een andere persoon vindt de aankoop een goede zet op weg naar een nog aantrekkelijker en compact centrum!

REACTIES

Het AH-pand krijgt een andere bestemming.

De gemeenteraad van Venray heeft inmiddels besloten om de voormalige AH winkel te kopen voor maar liefst € 1.225.000,=.
Belangrijke overweging daarbij was dat de provincie met het verstrekken van € 800.000,=
subsidie ervoor heeft gezorgd dat de gemeente met een......

Lees verder