ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De grijze container duurder, de groene goedkoper.

donderdag, 04 april 2013 18:00 De grijze container duurder, de groene goedkoper.


Afvalscheiden is duidelijk bij Venraynaren
In de maand April heeft men kunnen reageren op de stelling: de keuze tussen restafval en GFT is onduidelijk.
Van de personen die gereageerd hebben op de website Burgers van Venray is 71% van mening dat alles wat hen betreft volledig duidelijk is. Helaas heeft slechts een beperkt aantal inwoners van Venray hebben aan deze poll deelgenomen.
De bedoeling van de initiatiefnemers van Burgers van Venray, een groep onafhankelijke Venraynaren is om te peilen in hoeverre men het voorstel tot het wijzigen van het tarief per 1 juli a.s. ervaart.
De meeste reacties maken melding van het feit dat men de bladkorven mist. Daaruit blijkt dat het splitsen van de fractie Tuinafval uit het totale GFT afval in de toekomst het overwegen waard is.
In andere reacties op de website, waarvan er enkele hierna zijn vermeld, wordt aangegeven dat men nu al merkt dat als gevolg van afvalscheiding, de grijze container veel minder geleegd moet worden dan vroeger het geval was.
Wilt u alle reacties lezen, lees dan verder op deze site.

REACTIES

Met ingang van 1 Juli a.s. gaat het tarief van het ledigen van de afvalcontainers in Venray t.o.v. het tarief in 2012 ingrijpend veranderen.

Het ophalen van restafval in de grijze containers wordt duurder, terwijl de kosten van het ophalen van het GFT afval in de groene containers fors wordt verlaagd.

Omdat de inhoud van de verschillende......

Lees verder