ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Niet alleen tijdens de Kerstdagen schaatsen.

donderdag, 07 februari 2013 17:00 Niet alleen tijdens de Kerstdagen schaatsen.

De meningen over een schaatshal in Venray zijn verdeeld.

In de maand februari kon men op de website Burgers van Venray stemmen over de stelling : In Venray is ruimte voor een permanente schaatshal.
Uit de ingekomen reacties blijkt dat 55 % het daarmee eens is en 45 % niet.

Vanwege de perikelen bij het plaatsen van de schaatsbaan bij de Grote Kerk tijdens de kerstdagen, rijst de vraag of een permanente schaatsbaan in een overdekte hal niet een betere oplossing zou kunnen zijn om vrijwel het hele jaar in Venray te kunnen schaatsen. In het buitengebied van Venray is daarvoor ruimte genoeg aanwezig.
Van zo’n hal, die tevens geschikt is voor bv. ijshockey, kan de hele regio gebruikmaken.
Omdat er een forse investering voor nodig is en de gemeente om die reden niet zal staan te trappelen van ongeduld, is een particulier initiatief noodzakelijk.
Uit de reacties op de website blijkt dan ook dat vrijwel iedereen zo’n schaatshal wel ziet zitten, maar tegelijkertijd wordt gewaarschuwd voor de financiële haalbaarheid.
Enkele meningen van personen die op de site reageerden zijn:
Jef:
Veel mensen uit Venray wijken uit richting Grefrath of Nijmegen voor hun wekelijkse schaatsronde. Een leuke en gezellige ijsbaan (inclusief ovalen omloop) met multifunctionele mogelijkheden zou toch bestaansrecht moeten hebben in Venray?
Mevrouw Claassen:
Om de kinderen van de straat te houden en in beweging te laten zijn vind ik het een zeer goed initiatief. Nu is het dichtste bij Grefrath (Duitsland), dit is betaalbaar, leuk voor kinderfeestjes, schaatsdisco, wedstrijden in ijshockey, kunstschaatsen en andere activiteiten zoals toneel. Zelfs in de zomermaanden goed te benutten, b.v. kindervakantie week, rolschaats evenementen enz.

Als er al een conclusie te trekken is uit de verdeelde meningen is het wel deze:
Een particuliere investeerder, een groep initiatiefnemers of een op te richten stichting die met hulp van de gemeente zo’n hal realiseert, kan rekenen op bijval van de burgers van Venray.
 

REACTIES

De voorbije Kerstdagen kon in Venray niet elke dag worden geschaatst. Vanwege de eisen die de gemeente stelt m.b.t. de geluidoverlast van o.m. de koelmachine moest een andere locatie worden gekozen dan het Schouwburgplein. De Stichting Venray Events besloot in overleg met deken Smeets de schaatsbaan te plaatsen op het grasveld naast de Grote Kerk.......

Lees verder