ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Kunst en psychiatrie op de kaart in Venray

donderdag, 05 juli 2012 17:50 Kunst en psychiatrie op de kaart in Venray

MindMap blijkt geen echte toeristische trekpleister.

 

Gelijktijdig met de Floriade wordt in Venray de kunstmanifestatie MindMap georganiseerd. De gratis te bezoeken locaties in Venray waar men o.m. aan het menselijk brein gerelateerde kunst kan bewonderen worden niet massaal bezocht.

 

Gedurende de maanden Juli en Augustus hebben de inwoners van Venray op de speciaal voor hen opgetuigde pollingsite “burgersvanvenray.nl” kunnen aangeven wat hun mening was over de stelling : Mindmap zet Venray op de kaart.

Niet iedereen van diegenen die hun mening hebben gegeven blijkt enthousiast over MindMap.

De standpunten lopen deze keer uiteen van “prachtige expositie” tot “geldverspilling”.

64 % vindt dat Venray zich met Mindmap uitstekend profileert, terwijl de 36 % andersdenkende reacties in niet mis te verstane bewoordingen aangeven wat men er zoal van vindt.  

In één van die reacties worden door B.J. een aantal zaken gelijktijdig benoemd:

Een zeer klein percentage zal MindMap bezoeken. Te weinig vrijwilligers. Geen enkele link met Floriade; er hangt geen enkele flyer c.q. folder op de Floriade. Krijgen de burgers na afloop een overzicht van de totale kosten ? Hiermee zet Venray zich zeker NIET op de kaart. Het spreekt niet aan. Desalniettemin is het WEL de moeite waard en jammer dat er zo weinig mensen gaan kijken.

Joos heeft een andere mening :

Past bij de historie van Venray. Op de kaart zetten is een groot woord. Draagt wel bij aan de bekendheid van Venray als kunstminded gemeente. Maar het blijft de vraag in hoeverre de kosten blijven opwegen tegen de baten. Kan dit soort evenementen stand houden?

Men kan alle reacties op deze stelling - maar ook de eerdere - nalezen door op de site burgersvanvenray.nl het onderdeel “vorige stellingen” aan te klikken.

 

REACTIES