ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Jeugdhonk te ver van Centrum?

donderdag, 02 februari 2012 17:00 Jeugdhonk te ver van Centrum?

Verdeeldheid over de locatie van het jeugdhonk op de Wieën.

De meningen van de inwoners van Venray over de nieuwbouw van het jeugdhonk bij het sportpark de Wetteling lopen nogal uiteen.

In de maand Februari was de stelling op de website Burgers van Venray :
het jeugdhonk op de Wieën is veel te ver van het centrum.
Bijna 60 % van de stemmers was het daarmee niet eens. De motieven variëren van “afstand maakt voor de jeugd niets uit” tot uitspraken in de zin van “het kan niet ver genoeg van het centrum zijn “ en “je zult er maar wonen”.
Dat de oude locatie voor erg veel overlast voor de omwonenden heeft gezorgd, blijkt met name uit wat mensen uit de directe omgeving hebben geschreven.
De meer dan 40 % van de stemmers die vinden dat de nieuwbouw wél te ver van het centrum ligt, hanteren daarvoor meestal tegenovergestelde motieven.
Enkele reacties daarbij zijn “waarom worden jongeren uit het centrum geweerd” en
“uitgaan doen jongeren in het centrum en niet op een sportpark”.
Opvallend is ook dat Rik Gielens, de voorzitter van de stichting Poppodium, aangeeft het liefst met de jeugd in het centrum te willen zitten. Echter, vanwege de vele mogelijkheden in een nieuw en goed bereikbaar eigen pand, denkt hij dat de overlast tot een minimum worden beperkt.
De nogal uiteenlopende reacties op de stelling geven aan dat gekozen locatie voor de nieuwbouw van het jeugdhonk vooral stof is voor meningsverschillen m.b.t. gevreesde overlast in het centrum.
Als die stofwolken na het betrekken van de nieuwbouw zijn opgetrokken, zal blijken of er sprake zal zijn van enige overlast.
 

REACTIES

Jeugdhonk op de Wieën te ver van het centrum ?

Onlangs heeft de gemeenteraad na rijp beraad besloten dat het jongerencentrum in een nieuw te bouwen locatie op sportpark de Wieën wordt gevestigd.
Eerder was er sprake van dat het afgebrande pand van café ’t Podium zou worden herbouwd, maar daar......

Lees verder