ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De weekmarkt versterkt de functie van het centrum.

donderdag, 05 mei 2011 17:50 De weekmarkt versterkt de functie van het centrum.

  Opening winkels tijdens de weekmarkt.

 

In de maand Mei hebben ca. 160 burgers van Venray hun mening gegeven over het  openen van de winkels in het centrum gelijktijdig met  het openen van de weekmarkt.

 

Verreweg de meeste reacties  ( maar liefst 92 %) geven te kennen  dat men het prijs stelt als de winkels op maandagmorgen  ook openen als de weekmarkt om 11.00 uur van start gaat.

Een aantal stemmers vindt het verwarrend omdat de ene winkel open is terwijl de andere tot 13.00 uur gesloten blijft.  Sommigen spreken zelfs van een “allegaartje” of vinden het irritant als ze vanaf de weekmarkt het centrum in lopen en de winkels blijken dan nog dicht te zijn.

Vrijwel iedereen vindt dat het dan ook ontbreekt aan klantvriendelijkheid.

Een enkeling vindt dat de winkeliersvereniging eerst  zelf maar eens  een voor iedereen duidelijk standpunt moet innemen., omdat niet alle winkels op één lijn zitten.

Uit veel reacties  blijkt dat het een voordeel is van het bezoeken van de markt , dat je snel de boodschappen bij elkaar hebt.  Met name bezoekers uit de kerkdorpen  geven aan dat het dan prettig is  om gelijktijdig ook andere boodschappen in het centrum te kunnen doen.

Op grond van het resultaat van deze enquete, is Burgers van Venray  van mening dat het aanbeveling verdient dat de winkeliersvereniging en marktkoooplieden op één lijn komen v.w.b. de openingstijden op maandagmorgen . De klantvriendelijkheid moet  daarbij voorop staan. De klant is immers koning !

Op deze website kan men op het archief de reacties op zowel deze  als die op eerdere stellingen nog eens bekijken.

REACTIES

De weekmarkt op maandag op het Schouwburgplein en het Henseniusplein  mag zich verheugen in een grote belangstelling.  Dat geldt niet alleen voor de inwoners van Venray zelf, maar deze markt heeft ook een regionale functie.......

Lees verder