ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De aanpak van overlast door hondenpoep is een taak van de gemeente.

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
dinsdag, 02 januari 2018 16:04 De aanpak van overlast door hondenpoep is een taak van de gemeente.

Van een hondendrol op straat wordt niemand blij.

Net zoals mensen moeten ook honden dagelijks poepen. Het verschil is echter dat honden geen toilet kunnen gebruiken en hun behoefte ergens buiten of op straat moeten doen.
Hondenbezitters behoren te weten dat zij bij het uitlaten van hun hond binnen de bebouwde kom verplicht zijn om die hondendrollen op te ruimen. Hiertoe moeten ze een plastic zakje gebruiken dat ze mee naar huis nemen of in een afvalbak kunnen deponeren.
Er zijn echter te weinig afvalbakken. Mogelijk is dat onder meer de reden waarom hondenbezitters het niet zo nauw nemen met het opruimen van de poep van hun hond.
Er is ook nauwelijks (sociale) controle op niet opruimende honden-uitlaters.
Als gevolg daarvan is er soms sprake van ergernis bij omwonenden. Het laten liggen van hondenpoep is bovendien gevaarlijk voor de volksgezondheid, met name voor buiten spelende kinderen.

De gemeente Venray is van plan om de hondenbezitters te gaan wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid en dat ze zich meer bewust worden van het verplichte opruimen van de hondendrollen. Daartoe wil de gemeente € 10.000,= uitgeven aan een campagne.

De onafhankelijke stichting Burgers van Venray wil daarnaast graag de mening van de inwoners van Venray en de kerkdorpen peilen over de mogelijke overlast die men ondervindt in de wijk of op straat.
Om die reden wordt de bezoeker van deze site uitgenodigd om gedurende de maand januari aan te geven of u het eens of oneens bent met de stelling :
De aanpak van overlast door hondenpoep is een taak van de gemeente.
Op deze website kan men ook de eigen mening over dit probleem aangeven.
De resultaten van deze peiling worden na afloop gepubliceerd.

REACTIES

Overlast hondenpoep ligt aan gemakzucht hondenbezitter.

Op de website Burgers van Venray stond in de maand Januari een stelling over de problemen die men ondervindt met het aantreffen van hondenpoep op straat.
De stelling : De aanpak van overlast door hondenpoep is een taak van de gemeente.

De mening van de inwoners van Venray......

Lees verder