ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Dorps- en wijkraden moeten door de bevolking worden gekozen.

maandag, 26 juni 2017 13:57 Dorps- en wijkraden moeten door de bevolking worden gekozen.

De samenstelling van dorps- en wijkraden.

In de gemeente Venray heeft elk dorp en elke wijk een vaste groep inwoners die zich inzetten voor de belangen van het betreffende dorp of de wijk.
Deze dorps- en wijkraden onderhouden niet alleen de contacten met de gemeente, maar ontplooien ook initiatieven of worden “gevoed” door signalen uit hun achterban.
Kortom, ze worden geacht het belang van de inwoners van het dorp of de wijk te representeren. Ze vormen een direct aanspreekpunt.
Het is om die reden belangrijk dat de samenstelling van zo’n raad zich gesteund weet door de achterban.
In de praktijk betekent dit dat vanuit het dorp of de wijk gezocht wordt naar personen die bereid zijn als pleitbezorger van de inwoners op te treden.
Dat houdt in dat men daar tijd en energie in moet steken, hetgeen soms teveel van een raadslid kan eisen. Wisseling in de samenstelling van de raad komt dan wel eens voor, om toch voldoende continuïteit te kunnen waarborgen.
In het verleden werden de leden van de dorps- en wijkraden gekozen gelijktijdig met de verkiezing van de gemeenteraadsleden.
De stichting Burgers van Venray wil de mening van alle inwoners van de gemeente Venray polsen over de vraag hoe de leden van die raden moeten worden gekozen.
Daartoe kan men gedurende de maand Juli reageren op de stelling :
“ Dorps- en wijkraden moeten door de bevolking worden gekozen”.
Op deze website kan men aangeven het daarmee eens of oneens te zijn. Ook standpunten van diverse organisaties zijn hierop vermeld.
Bovendien kan iedereen zijn of haar eigen mening op de site beschrijven.

STEM MEE

Geen interesse voor dorps- en wijkraden.

In de maand Juli bestond op de website Burgers van Venray de mogelijkheid te reageren op de stelling “ Dorps- en wijkraden moeten door de bevolking worden gekozen”.
De stichting Burgers van Venray had om meerdere redenen voor deze stelling gekozen.
Er waren in......

Lees verder