ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De reactie van de gemeente Venray

maandag, 01 januari 2024 12:43 De reactie van de gemeente Venray

Oude Melkfabriek Leunen
De Oude Melkfabriek heeft haar oorspronkelijke functie in 1984 verloren en heeft tot 2008 als bedrijfsruimte voor een standbouwbedrijf dienstgedaan. Na vertrek van dat bedrijf vestigde zich er enkele kleine bedrijven en de dierenkliniek. Het overige (noordelijke) deel van het pand raakte snel in verval.

De huidige eigenaar heeft het noordelijke deel in 2011 aangekocht. In 2015 een principeverzoek ingediend voor de huisvestiging van arbeidsmigranten. Via een principeverzoek kan de aanvrager in een vroeg stadium controleren bij de gemeente of zijn plannen haalbaar zijn. Op dit plan kwam vanuit Leunen veel weerstand en werd dan ook in 2017 ingetrokken.

In 2019 is er een grote brand in het leegstaande pand geweest, waarbij het pand zwaar beschadigd raakte. Uiteindelijk is mede hierdoor een zijvleugel in 2021 gesloopt.

In 2020 dienden de eigenaren een nieuw principeverzoek in om een nieuw bedrijfspand voor een klant te realiseren. Hiervoor heeft de eigenaar ook een omgevingsdialoog met de omwonenden gevoerd. Helaas is dit plan niet doorgegaan door de economische ontwikkelingen.
De eigenaar heeft nog steeds de ambitie om de plek te ontwikkelen. Vanuit de initiatiefnemer en de gemeente is er vaker contact over de ontwikkeling en de uitstraling van het pand. Er zijn ondertussen meerdere gesprekken over mogelijke ontwikkelingen geweest, maar deze zijn nog niet tot uitvoering gekomen.