ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Een polikliniek als dependance van Venlo is voor Venray meer dan voldoende.

maandag, 21 juni 2021 09:03 Een polikliniek als dependance van Venlo is voor Venray meer dan voldoende.

De ziekenzorg in Venray wordt nog verder uitgekleed.

Dat VieCuri Venlo heeft besloten het ziekenhuis in Venray te gaan sluiten is al eerder bekend gemaakt. Er werd later toegezegd dat in een nieuw te bouwen ziekenhuis echter nog wel knie- en heupoperaties zouden worden uitgevoerd maar dat werd later herroepen. Inmiddels heeft VieCuri gekozen om De Wieënhof als nieuwe ziekenhuislocatie te gaan inrichten. Die keuze werd gemotiveerd met nogal arbitraire redenen. De aanwezigheid van reeds bestaande voorzieningen in de directe omgeving en de ligging aan de Deurneseweg waren daarbij kennelijk bepalend.
Een huisartsenpraktijk en een apotheek zijn die aanwezige voorzieningen. De locatie aan de Deurneseweg is alleen voor de Venlose specialisten snel te bereiken maar vanwege de moeilijke verkeersmaatregelen en parkeerproblematiek voor de inwoners van Venray zeker niet aantrekkelijk. De kerngroep gezondheidszorg Venray 2.0 heeft nauwelijks tot geen enkele inbreng geleverd tot behoud van een goede ziekenzorg in Venray. Het verdwijnen van de nachtapotheek en de HAP is daarvan het meest recente bewijs.
Nu dan ook nog een bestaand gebouw met alleen poliklinische activiteiten door VieCuri aan Venray als ‘nieuw ziekenhuis’ wordt aangeboden, lijkt er sprake van het verder uitkleden van de thans nog bestaande ziekenhuiszorg.
De Stichting Burgers van Venray wil gedurende de maand juli peilen hoe de inwoners van Venray en de Kerkdorpen dit ervaren.

Op deze website staat de stelling: Een polikliniek als dependance van Venlo is voor Venray meer dan voldoende.
U wordt uitgenodigd om te reageren op deze stelling door aan te geven of u het daarmee eens of oneens bent. Bovendien kunt u uw eigen mening op deze site laten opnemen.

REACTIES